Vesti iz fudbala

Ovacije za Dragana Stojkovića: Japanci poštuju Piksijevu fudbalsku zaostavštinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 09:14
Ovacije za Dragana Stojkovića: Japanci poštuju Piksijevu fudbalsku zaostavštinu Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic

Dragan Stojković Piksi i dan danas je fudbalski bog za navijače Nagoje, kluba u kom je proveo poslednje sezone igračke karijere i počeo da se bavi trenerskim poslom. Ko ne veruje neka pogleda snimak u nastavku teksta, na kom se vide i čuju ovacije selektoru reprezentacije Srbije

Piksi boravi u Japanu gde je prisustvovao utakmici svojeg nekadašnjeg Grampusa, pristalice kluba iz "zemlje izlazećeg sunca" oduševljeno su dočekale njegovo pojavljivanje na terenu, ispod tribine sa najvatrenijima među njima.

 

 

Očigledno Japanci pamte i poštuju njegove majstorije sa fudbalskom loptom, u periodu od 1994. do 2001. godine, kada je bivši vezista Crvene zvezde, nipkog Radničkog, Olimpika iz marseja i Verone skupio 184 odigrane utakmice i 57 golova. 

Nikada mu neće zaboraviti ni način na koji je vodio Nagoju od 2008. do 2013. godine., pogotovo startnu sezonu, kada je današnji strateg srpski "orlova" vodio ekipu do trećeg mesta i bio izabran za najboljeg trenera Džej lige. 

Koliko je Stojkovića dirnuo doček vidi se iz poptisa ispod jednog od snimaka na njegovom instagram profilu "Uvek je lepo vratiti se svojoj porodici u Nagoji. Hvala vam".