Vesti iz fudbala

Sjajan duel na otvaranju Čempionšipa: Sautempton u 87. minutu stigao do pobede protiv Šefild Venzdeja

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.08.2023 23:00
Sjajan duel na otvaranju Čempionšipa: Sautempton u 87. minutu stigao do pobede protiv Šefild Venzdeja Guliver/Alfie Cosgrove

Zvanično je počela nova sezona Čempionšipa, a na premijeri smo gledali utakmicu novajlija. Prošlogodišnji premijerligaš, Sautempton, uspeo je da slavi na gostujućem terenu protiv Šefild Venzdeja koji je u drugi rang engleskog fudbala stigao iz Lige jedan - 2:1 (1:0).

Kako se i očekivalo, Sautempton je od starta imao inicijativu, a to mu se isplatilo već u osmom minutu kada je Nejtan Tela uputio sjajan udarac sa levog boka i postigao zaista spektakularan pogodak, ali se ispostavilo da je lopta na putu do mreže zakačila napadača "svetaca", Adama Armstronga, te je gol pripisan njemu.

Nastavio je Sautempton sa napadima, konstano je pokušavao da udvostruči prednost, ali nije uspeo u toj nameri, da bi se stanje na terenu drastično promenilo u 54. minutu. Nakon kornera i zbrke u kaznenom prostoru najsnalažljiviji je bio iskusni Li Gregori koji je doneo izjednačenje Šefildu i potpuni delirijum na stadionu "Hilzburi" na kome je bilo skoro 20 hiljada navijača.

Ipak, "sveci" su uspeli da opravdaju ulogu favorita, budući da je nakon sjajne akcije i asistencije Džejmsa Vord-Prausa Če Adams bez problema savladao Kemorona Dosona i svom timu doneo ceo plen.

U narednom kolu Šefild će odmeriti snage sa Halom, dok će Sautempton dočekati Norič, a pre toga ekipe će nastupiti u EFL kupu.

Čempionšip, 1. kolo:

Petak:

Šefild Venzdej - Sautempton 1:2 (0:1)
/Gregori 54 - Armstrong 8, Adams 87/

Subota:

Blekburn - Vest Brom 16.00 (TV Arena 1  Premium)
Bristol Siti - Preston 16.00 
Midlzbro - Milvol 16.00
Norič - Hal 16.00
Plimot - Hadersfild 16.00
Stouk - Roterhem 16.00
Svonsi - Birmingem 16.00
Votford - QPR 16.00

Nedelja:

Lester - Koventri 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Lids - Kardif 15.30 (TV Arena 2 Premium)
Sanderlend - Ipsvič 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore