Vesti iz fudbala

Počinje Čempionšip na TV Arena sport: Ovogodišnje izdanje otvaraju Sautempton i Šefild Venzdej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 16:55
Počinje Čempionšip na TV Arena sport: Ovogodišnje izdanje otvaraju Sautempton i Šefild Venzdej Guliver/Richard Washbrooke

Večeras počinje 121. izdanje engleskog Čempionšipa, a ovogodišnju kampanju započinjemo duelom Šefild Venzdej - Sautempton, a taj susret možete da pratite u direktnom prenosu od 21.00 na TV Arena 2 Premium.

Čempionšip je druga liga Engleske, ali je po kvalitetu bolja od mnogih evropskih prvih liga, stoga je svaka sezona propraćena sa velikom pažnjom svetske fudbalske javnosti.

Liga je osnovana 1892. i prekidana je u godinama Prvog i Drugog svetskog rata. Prvi šampion bio je Birmingem, dok je prošle sezone slavio Barnli, a uz njega, plasman u Premijer ligu izborili su Šefild junajted i Luton.

Iz trećeg ranga engleskog fudbala u Čempionšip plasirali su se Plimut, Ipsvič i Šefild Venzdej, dok su iz Premijer lige stigli Sautempton, Lids i Lester (osvajač Premijeršipa 2016. godine).

 

 

Upravo će novopridošli Šefild i Sautempton odmeriti snage večeras. Prema kladionicama, "sveci" su favoriti, ali će ekipa Šefilda bez dileme imati veliku podršku sa tribina.

U sastav Sautemptona stigli su Še Čarls i Rajan Mening, dok su ekipu napustili Mohamed Salisu, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Mohamed Elnusi, Dan Nlunduku, Teo Volkot i Vili Kabaljero.

Što se tiče Šefilda, novi igrači su: Pol Valentin, Dišon Bernard, Huan Delgado, Antoni Musaba, Ris Džejms i Bambo Dijabi, a otišli su: Fisajo Dele-Baširu, Džejden Braun, Dejvid Stokdejl, Ešli Flečer, Denis Adeniran, Ben Henegan i Džek Hant.

Nema sumnje da nas očekuje izvandredna utakmica, a kao i prošle godine, mečeve najbolje druge lige na svetu moći ćete da pratite na kanalima TV Arena sport.

Čempionšip, 1. kolo:

Petak:

Šefild Venzdej - Sautempton 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Subota:

Blekburn - Vest Brom 16.00 (TV Arena 1  Premium)
Bristol Siti - Preston 16.00 
Midlzbro - Milvol 16.00
Norič - Hal 16.00
Plimot - Hadersfild 16.00
Stouk - Roterhem 16.00
Svonsi - Birmingem 16.00
Votford - QPR 16.00

Nedelja:

Lester - Koventri 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Lids - Kardif 15.30 (TV Arena 2 Premium)
Sanderlend - Ipsvič 18.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore