Vesti iz fudbala

Predsednik Barselone jasan: Nema sportskih razloga za odlazak u saudijsku ligu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.08.2023 19:17
Predsednik Barselone jasan: Nema sportskih razloga za odlazak u saudijsku ligu Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File

Predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio je da ne postoje sportski razlozi koji fudbalere motivišu da odu u saudijsku ligu, ističući da sportski razlozi moraju biti prioritet.

Od prošlog leta u Saudijsku Arabiju otišli su Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, Sergej Milinković-Savić, Marcelo Brozović, Ngolo Kante i drugi.

"Na sreću, većina igrača vole fudbalski klub Barselona. Oni vole naš klub zbog načina kojim ga vodimo, zbog igrača koje smo imali u prošlosti i koje imamo u sadašnjost. Kada igrač, uz svo poštovanje, radije ode u Saudijsku Arabiju, u suštini nema sportskih razloga. Znate, postoje i drugi razlozi koji su prioritet. A fudbal mora biti prioritet, sportski razlozi moraju biti prioritet", istakao je predsednik Barselone.

Laporta je ponudio saradnju saudijskim klubovima. "Moje mišljenje je da je važnije imati pomoć klubova, tradicionalnih klubova, posebno evropskih. Ima velikih klubova, uključujući Barselonu, koji mogu da pomognu klubovima saudijske profesionalne lige da ubede neke saveze da prenesu svoja znanja. Mislim da je to način, možda sa fudbalskim akademijama, ali i ostalima kako bi se u fudbalskom smislu poboljšao kvalitet tih klubova", zaključio je Laporta.