La Liga

Novo leto, stari problemi: Barseloni potrebno 60 miliona evra do 31. avgusta za registraciju novih igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 11:39
Novo leto, stari problemi: Barseloni potrebno 60 miliona evra do 31. avgusta za registraciju novih igrača Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File

Barselona ne može da registruje nove igrače dok ne sanira dug od 60 miliona evra, prenose španski mediji. Katalonski klub se našao i ovog leta u problemu od prošlog, doduše mnogo manjem, ali do 31. avgusta mora da saldira račun ako želi da na terenu navijači vide Ilkaja Gundogana, Injiga Martineza, Oriola Romeua (oni su potpisali), ali i Serđi Roberta, Ronalda Arauha i Markosa Alonsa, koji su produžili ugovore.

Predsednik Đoan Laporta, koji je juče promovisao Gundogana, taj problem ni ne pominje, jer kada je vratio skoro 900 miliona evra duga prošlog leta onda će ovu sumu mnogo lakše. Kresanje budžeta se već dogodilo, ali to nije dovoljno. Moraće da se prodaju neki igrači i to za veću sumu od 60 miliona evra kako bi Gundogan mogao da normalno prima svoju veliku platu. Primera La Liga počinje 11. avgusta, a navijači se nadaju da će 13. avgusta na meču sa Hetafeom moći da vide i pojačanja na terenu. I ove sezone TV Arena sport donosi vam u domove sve mečeve španske Primere, uz posebnu pogodnost za vlasnike "Arena cloud", koje nema niko na svetu. 

 

 

Katalonci već rade na prodaji Frenka Kesija, Rafinju, Ferana Toresa, Klemona Lenglea, Erika Garsije i Ezalzuija. Od njih bi trebalo da inkasiraju dovoljno novca za pokrivanje minusa i sređivanja stanja budžeta za predstojeću sezonu.