Vesti iz fudbala

PSŽ pobedio u Južnoj Koreji: Nejmar sa dva gola i asistencijom centralna figura meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 12:09
PSŽ pobedio u Južnoj Koreji: Nejmar sa dva gola i asistencijom centralna figura meča Tanjug/AP Photo/Yoon Dong-jin/Yonhap

Fudbaleri PSŽ-a savladali su Đonbuk Hjundai motoros u prijateljskoj utakmici odigranoj u Južnoj Koreji, a centralna figura meča bio je Brazilac Nejmar - 3:0 (1:0).

Utakmica u Busanu bila je poslednja na azijskoj turneji najboljeg francuskog kluba, ali osim ubedljivog rezultata, nema mnogo toga što bi moglo da obraduje trenera Luisa Enrikea.

Ne zbog toga što je njegov tim odigrao loše, već zbog toga što je ova utakmica bila bez tempa, igralo se "peške" i nije bilo nijednog igrača koji je odigrao 90 minuta.

U ekipi iz Pariza mesto u starnoj postavi je našao i Mbape, ali ne Kilijan, čiji je status u klubu još nije poznat, već njegov mlađi brat Itan, koji je iz igre izašao u 62. minutu.

Čovek koji je obeležio meč je Brazilac Nejmar koji je bio dvostruki strelac u 40. i 83. minutu, a onda je u 88. bio asistent Marku Asensiju koji je postavio konačan rezultat.

PSŽ je tako ostvario drugu pobedu na ovim pripremama nakon što je to učinio u duelu prptiv francuskog niželigaša Le Havrea (2:0), a potom je usledio remi protiv Al Nasra (0;0), a onda i dva proaza od Kereza iz Oskae (2:3) i milanskog Intera (1:2).

Najbolji francuski klub novu sezonu počinje protiv Lorijena na svom tereu u okviru 1. kola Lige, a taj kao  svi mečevi najjačeg ranga francuskog fudbala biće prenošeni na kanalima TV Arena sport.