Vesti iz fudbala

Dani Alveš ostaje u pritvoru: Sud u Barseloni odbio žalbu Brazilca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 18:30
Dani Alveš ostaje u pritvoru: Sud u Barseloni odbio žalbu Brazilca Tanjug/AP Photo/Andre Penner, File

Sud u Barseloni odbio je danas žalbu brazilskog fudbalera, Danija Alveša, da bude pušten na slobodu uz kauciju do početka suđenja za seksualni napad, prenosi AP.

Sud u Barseloni je saopštio da Alveš mora da ostane u pritvoru do početka suđenja zbog opasnosti od bekstva. Datum početka suđenja još nije određen, dok je Špansko državno tužilaštvo pre nekoliko dana zatražilo od suda u Barseloni da zadrži Alveša (39) u pritvoru, navodeći kao razlog indicije da je silovao devojku u diskoteci.

 

 

Odbrana brazilskog fudbalera zatražila je da Brazilac bude pušten da se brani sa slobode. Prema španskom zakonu koji je usvojen prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar seksualnih zločina, od zlostavljanja na društvenim mrežama do silovanja, svaki sa različitim kaznama.

Najgori slučaj silovanja, uključujući i nasilje može dobiti maksimalnu kaznu zatvora do 15 godina. Podsetimo, iskusni defanzivac je optužen da je po dolasku u Barselonu silovao jednu devojku u toaletu diskoteke, u noći 30. decembra. Njemu je 20. januara ove godine određen pritvor.

Alveš je od 2002. do 2008. igrao za Sevilju, a zatim za Barselonu do 2016. godine. Potom je nastupao za Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, pa ponovo za Barselonu. Njegov poslednji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor sa njim kada mu je 20. januara određen pritvor u Barseloni.