Vesti iz fudbala

Kolubara ne može da igra Superligu, ali ispunjava prvoligaške uslove: FSS "presudio" Lazarevčanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 12:08
Kolubara ne može da igra Superligu, ali ispunjava prvoligaške uslove: FSS "presudio" Lazarevčanima MN Press

Fudbaleri Kolubare neće igrati Mozzart Bet Superligu Srbije, koja kreće ovog vikenda, ali neće ni završiti u jednoj od Srpskih liga, kako je bilo najavaljeno, već će sledeću sezone vodi bitke za bodove u Mozzart Bet Prvoj ligi. To je epilog "pregovora" čelnika Fudbalskog saveza Srbije i predstavnika lazarevačkog kluba, a Komisiji za licenciranje FSS ostaje da pronađeno rešenje "provuče" kroz odgovarajuću proceduru i propise, odnosno danas ili sutra da formalni okvir zatvaranju "slučaja Kolubara". 

Podsećamo, Lazarevčani su izborili su na terenu ostanak u najvišem rangu takmičenja, ali su ih prvo dojava Evropske fudbalske federacije o nameštanju dva meča, a onda i oduzimanje devet bodova od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije koštali ispadanja iz SLS. Ublažavanje sankcije od strane Suda za sportsku arbitražu u Lozani samo na kratko ih je posadila na staro mesto, da bi naknadno ustanovljeno neispunjavanje uslova za dobijanje superligaške licence stvari vratilo na početak.

Kolubara se opet žalila CAS-u, ali ovog puta joj argumenti nisu uvaženi, pa joj je pretilo debelo survavanje. Međutim, ispostavilo se da ispunjava nešto labavije zahteve za dobijanje prvoligaške licence, pa će završiti u društvu 15 klubova PLS. I već 5. avgusta, u meču pvog kola, igrati protiv Vršca.