Vesti iz fudbala

RB Salcburg ne trpi neprofesionalnost: Trener Matijas Jajsle dobio otkaz zbog pregovora sa Al Ahlijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 16:42
RB Salcburg ne trpi neprofesionalnost: Trener Matijas Jajsle dobio otkaz zbog pregovora sa Al Ahlijem TV Arena sport/ Screenshot

Austrijski šampion Red Bul Salcburg je danas uručio otkaz treneru Matijasu Jajsleu zbog pregovaranja sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije bez znanja kluba.

"Red Bul Salcburg je otpustio trenera Matijasa Jajsla. Razlog je što je 35-ogodišnji Nemac dva dana pre početka nove sezone u Bundesligi izrazio želju da pređe u Al Ahli. Njegovi pregovori sa saudijskim klubom oko uslova su ušli u završnu fazu", stoji u saopštenju austrijskog prvaka.

 

 

Generalni menadžer Salcburga Stefan Rajter je dopunio ceo slučaj.

"Naše gledište je da trener koji je toliko zauzet tražeći novi posao samo dva dana pre početka veoma bitne sezone ne bi trebalo da bude na klupi. Želimo da novu sezonu počnemo novom energijom i rešenošću. Potrebno nam je da svi budu 100 odsto fokusirani na svoj posao", rekao je Rajter i potvrdio da će ekipu do imenovanja novog trenera voditi Florens Koh i Aleksander Hauzer.

Mladi trener Jajsle, koji je dobio sansu 2021. godine i potvrdio talenat osvajanjem dve titule i promovisanjem mladih igrača, a posle otkaza u Salcburgu više nema prepreka da preuzme klub iz Saudijske Arabije.

Salcburg je ove sezone ponovo renovirao tim prodajom najboljih a kupovinom odličnog potencijala. Prodali su Nou Okafora u Milan, a doveli su dvojicu srpskih fudbalera Aleksu Terzića iz Fiorentine i Petra Ratkova iz TSC.