Vesti iz fudbala

Petar Ratkov potpisao ugovor sa Salcburgom do juna 2028. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.06.2023 15:42
Petar Ratkov potpisao ugovor sa Salcburgom do juna 2028. godine FC Red Bull Salzburg

Dosadašnji fudbaler TSC-a Petar Ratkov potpisao je ugovor sa Salcburgom do juna 2028. godine, saopštio je šampion Austrije. U saopštenju "Red Bula" se podseća da je Ratkov na 36 mečeva u Superligi Srbije postigao 13 golova i imao je četiri asistencije. Srpski napadač će u ekipi šampiona Austrije da nosi dres sa brojem 21. 

"Petar je veoma talentovani mladi napadač, koji je iako ima samo 19 godina odigrao 75 mečeva u Superligi Srbije. On će da dobije vreme da se prilagodi našem timu i novom izazovu", rekao je sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd, prenosi zvanični sajt kluba.

Ratkov (19) je istakao da je srećan što karijeru nastavlja u šampionu Austrije.

"Neoposiv je osećaj potpisati ugovor sa tako velikim klubom. Već duže vreme pratim igre Salcburga. Razgovarao sam sa Strahinjom Pavlovićem pre potpisivanja ugovora i on je imao samo lepe reči za ovaj klub. Jedva čekam da se prvi put pojavim u Red Bul areni", rekao je Ratkov.

TSC je od transfera prihodovao 4,5 miliona evra, ali ta suma može porasti ukoliko se ispune i bonusi. Salcburg će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.