Vesti iz fudbala

Nigerija zaustavila koorganizatora Svetskog prvenstva: Fudbalerke iz Afrike bolje od Australijanki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 14:41
Nigerija zaustavila koorganizatora Svetskog prvenstva: Fudbalerke iz Afrike bolje od Australijanki Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Očekivalo se da će Australija kao koorganizator Svetskog prvenstva za fudbalerke lako doći do druge faze takmičenja, ali nakon utakmice protiv Nigerije to više nije toliko izvesno.

Afrikanke su napravile veliko iznenađenje i slavile rezultatom 3:2 (1:1), čime su ostavile rivalke na trećoj poziciji na tabeli sa tri osvojena boda.

Bila je to utakmica sa mnogo uzbuđenje na kojoj su čak tri pogotka viđena u nadoknadi vremena. Dva u prvom poluvremenu, najpre za Australiju preko Emili van Egmond, zatim i Nigerijki kad je Učena Kanu poravnala rezultat, a na kraju drugog poluvremena Alana Kenedi je postavila konačan rezultat, nakon to su pre toga prednost Afrikankama donele Očena Ohelu u 65. i Asistas Ašoala u 72. minutu.

Nigerija i Kanada trenutno imaju po četiri boda nakon dva odigrana kola, Australija ima tri, a poslednjeplasirana je Irska bez osvojenih bodova.

Naredni mečevi grupe B na programu su u ponedeljak, 31. jula kada se sastaju Kanada - Australija (12.00) i Irska - Nigerija (12.00).

Svetsko prvenstvo za žene, 2. kolo

Grupa B

Australija - Nigerija 2:3 (1:1)
Kanada – Istka 2:1 (1:1)

 

Standings provided by Sofascore