Vesti iz fudbala

Moskovski CSKA bio bolji rival, Zenit osvojio Superkup Rusije na penal ruletu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 18:30
Moskovski CSKA bio bolji rival, Zenit osvojio Superkup Rusije na penal ruletu TV Arena sport/ Screenshot

Šampion Rusije Zenit, koji je nedavno poržaen od Crvene zvezde na PARI Premijer kupu, bio je nadigran od osvajača Kupa CSKA, ali je posle boljeg izvođenja penala podigao je osmi put pehar u ovom takmičenju 0:0 - 5:4 penalima.

Armejci iz Moskve, za koje su odlično igrali Milan Gajić i Saša Zdjelar, bili su mnogo bolji rival, imali su pet odličnih prilika, ostavili su šampiona bez udarca u okvir gola (!?), ali nisu bili dobre penaldžije.

Milan Gajić je imao dve odlične prilike, dobro je i šutirao, ali je golman Mihael Kežakov briljirao. Posle skoro 100 minuta igre, odlučivali su penali. Izvođači u prve četiri serije bili su uspešni na obe strane (Malkom, Sutomorin, Mostovoj, Bakaev - Čalov, Gajič, Nababkin, Zabolotnji), da bi onda Keržakov odbranio udarac Milana Gajića. 

 

 

Međutim, dramu je nastavio iskusni Akinfejev koji je odbranio udarca Sergejeva. Opet je na scneu stupio Keržakov jer je zaustao udarac Ermakova, da bi osmi Superkup Rusije Zenitu doneo Renan "Panjenkom".

Zenit je osvojio 22. trofej i postao najtrofejniji klub u Rusiji. Ekipa iz sankt Peterburga je devet puta bila šampion, četiri puta je osvojila Kup, osam puta Superkup i Kup RPFL. CSKA ima 21 trofej.