Vesti iz fudbala

Održane su Skupština FSS i Izvršni odbor, rekordan prihod od 38 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 15:00
Održane su Skupština FSS i Izvršni odbor, rekordan prihod od 38 miliona evra FSS

U Sportskom centru FSS održana je Druga redovna sednica Skuštine Fudbalskog saveza Srbije XXVII saziva. Sednici je prisustvovalo 50 od 85 delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Usvojeni je Finansijski izveštaj za 2022. godinu, godini koja je po visini budžeta bila istorijska. Prihodi Saveza bili su 38 miliona evra, rashodi 35 miliona, ostvarena dobit iznosi 3 miliona evra. Polovina dobiti biće usmerena na infrastrukturne projekte širom Srbije.

Delegati Skupštine FSS usvojili su listu članova nezavisnih tela Fudbalskog saveza Srbije. Nadzorni odbor čine: Goran Jovanović, predsednik, Saša Milivojević, Miloje Obradović, Pero Biočanin, Ljubiša Krstić. Odbor za sprovođenje izbora: Stojan Radošević, predsednik, Branko Nešić, zamenik predsednika, Ratomir Babić, Dušan Tomić, Blagoje Milošević

Disciplinski inspektor je Miroslav Sever, a Disciplinsku i etičku komisiju čine: Ivan Nikolić, predsednik, Miroslav Perišić, Dragan Tomić, Milan Mijailović i Miraš Tomović. Komisija za žalbe je u sastavu: Zoran Smajić, predsednik, Veljko Perović, Dejan Plamenac, Dragan Dragićević i Uroš Ambruš

Tela za Licvenciranje kluibova čine: a) Mirko Valjarević, predsednik, Radiša Milovanović, potpredsednik, Igor Radmanović, Dragoslav Pivić i Radovan Ivetić, b) Ljubo Simić, predsednik, Milan Vasiljević, potpredsednik, Zdravko Gardović, Mladen Vučinić, Slobodan Dugalić, Jelena Brkić, Mirjana Čučković.

Poverenje i Sudijskoj komisiji

Na sednici Izvršnog odbora FSS izglasano je poverenje novoj – staroj Sudijskoj komisiji FSS u sastavu predsednik Dejan Filipović, članovi Nenad Đokić i Marko Popović.

Po završetku Skupštine održana je i sednica Izvršnog odbora, kojom je predsedavao predsednik Dragan Džajić. Doneta je odluka o načinu formiranja liste delegata FSS za utakmice Super lige, Prve lige i Kupa Srbije za takmičarsku sezonu 2023/24.

Usvojena je odluka o formiranju Komisije za testiranje delegata FSS za utakmice Super lige, Prve lige Srbije i Kupa Srbije za takmičarsku sezonu 2023/24.

Doneta je odluka o načinu formiranja liste delegata na utakmicama liga mlađih kategorija, Super i Prve lige za žene, Prve i Druge futsal lige za takmičarsku sezonu 2023/24. Usvojeni su akti koji se odnose na omladinski i kadetski fudbal.

Izabrani su članovi Komisije za omladinski i bazični fudbal. Usvojena je i informacija o postupku licenciranja klubova za takmičarsku sezonu 2023/24.