Vesti iz fudbala

Izvršni odbor FSS usvojio strateške ciljeve Saveza u naredne četiri godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.04.2023 15:44
Izvršni odbor FSS usvojio strateške ciljeve Saveza u naredne četiri godine MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije usvojio je danas strateške ciljeve Saveza u naredne četiri godine na sednici, koja je održana u Staroj Pazovi. U saopštenju se navodi da je sednici IO FSS predsedavao predsednik Dragan Džajić.

Strateški ciljevi FSS u naredne četiri godine su: plasman najboljeg nacionalnog tima na EP 2024, infrastruktura, tereni, rad sa mlađim kategorijama, regionalne 'Kuće fudbala', izgradnja administrativnog centra, domaćinstvo EP za mlađe kategorije i Akademija FSS.

"Uspeh A reprezentacije i učešće na završnom turniru u Nemačkoj, pored rezultatskog, doneo bi srpskom fudbalu i značajne finansijske benefite", navodi se u saopštenju FSS posle sednice Izvršnog odbora.

Drugi strateški cilj je infrastruktura.

"Saradnja sa Vladom Republike Srbije u razvoju infrastrukture, izgradnja Nacionalnog stadiona i stadiona širom Srbije. Ideja je da A reprezentacija Srbije neki od narednih mečeva u kvalifikacijama za EP igra van Beograda, na jednom od novih stadiona, sve u cilju afirmacije fudbala i podrške reprezentaciji", ističu u FSS.

"Reforma i održavanje terena koji moraju da budu po uzoru na najkvalitetnije lige Evrope. Za sprovođenje ovog projekta očekuje se pomoć UEFA sa kojom su na minulom Kongresu UEFA u Lisabonu, čelni ljudi Saveza već održali nekoliko važnih sastanaka", dodaje se u saopštenju posle sednice IO FSS.
 

MN Press

 

 

Jedan od strateških ciljeva FSS je i rad sa mlađim kategorijama.

"Uz podsećanje na sjajne rezultate i osvojene titule prvaka Evrope 2013. i prvaka sveta 2015. sa generacijama u uzrastu do 19 i 20 godina, jedan od važnih ciljeva je i pojačan rad sa mlađim kategorijama od čega zavisi i budućnost srpskog seniorskog, reprezentativnog fudbala", naveli su iz FSS.

IO FSS je istakao da je neophodna izgradnja i modernizacija prostorija u Fudbalskim savezima regionalnih centara.

"Posle Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, koji je jedan od najsavremenijih i najfunkcionalnijih u Evropi, krovna organizacija bi izgradnjom administrativnog centra kompletirala jednu celinu od kapitalnog značaja za razvoj fudbala", ističe se u saopštenju.

FSS želi da bude domaćin EP za mlađe kategorije.

"Domaćinstvo jednog od završnih turnira EP za mlađe kateogrije 2027. godine. Bio bi to istorijski čin za srpski fudbal. Sa čelnim ljudima UEFA već je održan sastanak na ovu temu i postoji podrška svih relevantnih struktura da Srbija u narednom periodu ugosti najbolje reprezentacije na kontinentu", navode iz FSS.

Srpska "Kuća fudbala" planira da osnuje Akademiju FSS.

"Osnivanjem ove Akademije, Savez bi obezbedio edukaciju svojih kadrova na svim nivoima i značajno unapredio i osvežio rad svih sektora unutar svog sistema", zaključuje se u saopštenju posle sednice IO FSS.