Vesti iz fudbala

Čelsi stavio na sto 60 miliona evra za Vlahovića, na potezu Juventus: Poketino i Srbin na istoj adresi, drugi pokušaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 16:06
Čelsi stavio na sto 60 miliona evra za Vlahovića, na potezu Juventus: Poketino i Srbin na istoj adresi, drugi pokušaj Tanjug/AP Photo

Dušan Vlahović doveden je u Juventus kao kapitalno i skupoceno pojačanje, iz plan da bude godinama napadački oslonac trofejnog kluba iz Torina, ali su razne okolnosti učinile da se centarfor iz Srbije vrlo brzo nađe na izlaznim vratima. A brojni klubovi van Italije vode ljutu bitku za njegov potpis, poput Čelsija koji je poslao konkretnu ponudu na Apenine. 

Najviše zbog finansijskih problema i neočekivano lošeg plasmana "stare dame" u minuloj Seriji A, kao direktne posledice bodovnog sankcionisanja nedozvoljenih radnji uprave, naš reprezentativac postao je jedan od najtraženijih igrača u Evropi u tekućem prelaznom roku.

Na njegovu sreću i zadovoljstvo Juventusa, mnogo je onih koji bi da ga provole svom jatu, a Čelsi je prema vesti "Korijere delo sport" svoju nameru konkretizovao nuđenjem 60.000.000 evra za bivšeg špica Fiorentine. Što je za 20.000.000 manje od sume isplaćene "violi", pa je pitanje da li će Vlahović biti pušten za taj iznos.

Nepoznanica je i da li će uprava "plavaca" hteti i moći da eventualno pojača ponudu, tj. koliko je spremna da žonglira u pregovorima za "dete" Partizana i tako ispuni želju svog novog trenera Maurisija Poketina. Argentinac ga je žarko želeo i dok je sedeo na klupi Pari Sen Žermena, ali tada nije ubedio "svece" da investiraju u Vlahovića. 

On je prošle sezone odigrao 42 meča za torinski klub i postigao je 14 golova u svim takmičenjima, a klub bi na njemu da zaradi 70.000.000 evra. Možda ga toliko plati neko drugi, na primer BajernMančester junajted...