Vesti iz fudbala

Zašto je sramota igrati fudbal u Saudijskoj Arabiji, a u Americi nije?! Rio Ferdinand nema problem sa rastom novog fudbalskog tržišta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 14:06
Zašto je sramota igrati fudbal u Saudijskoj Arabiji, a u Americi nije?! Rio Ferdinand nema problem sa rastom novog fudbalskog tržišta Guliver/AP Photo/Jon Super

Kako se množe transferi fudbalera iz jakih evropskih liga u Saudijsku Arabiju tako je sve više kritičkih stavova na tu temu na Starom kontinentu, dok Rio Ferdinand razmišlja potpuno drugačije.

Legendarni štoper Mančester junajteda i reprezentacija Engleske, kontra nedavnom apelu zemljaka Džejmija Karagera, nema ništa protiv toga da fudbaleri idu za basnoslovnim ponudama iz tog dela sveta i pristaju da igraju u prvenstvu tankog kvaliteta u poređenju sa šampionatima Engleske, Italije, Španije, Nemačke i Francuske.

I, naročito mu smeta što ista halabuka nije podignuta i zbog toga što je jedan Lionel Mesi izabrao Inter iz Majamija, za kraj karijere, a pre Argentinca mnoge zvezde evropskog fudbala takođe zapucale u Sjedinjene Američke Države.

"Bilo je sjajno videti Dejvida Bekama, Vejna Runija, Frenka Lamparda, Stivena Džerarda da igraju u Americi. Kakav način da se završi njihova karijera, dobijaju ogroman novac, a odlaze u ligu koja nije kompetitivna. Zaslužili su to i imaju potpuno pravo da nastave karijeru gde god žele. To je ono što smo videli u medijima. To je ono što ljudi govore, ali sada kada neki igrači idu u Saudijsku Arabiju, onda je to sramota, onda je to tužno?“, javno je postavio dilemu Ferdinand gostujući na jednom jutjub kanalu. 

U tom smislu je pomenuo i svog bivšeg saigrača iz vremena kada su obojica bili među "crvenim đavolima", Kristijana Ronalda, koji je takođe izabrao Saudijsku Arabiju za novu klupsku destinaciju. 

"Pustite fudbalere da idu gde god žele i da žive. Pustite Ronalda da uživa. To je avantura, odveo je porodicu na neko novo mesto, u novu kulturu. Ne volim da čujem da ga neko kritikuje. Mislim da bi svi trebalo da budu tretirani na isti način", zaključio je Ferdinand.