Vesti iz fudbala

Idem u Majami, nisam hteo da Barselona prodaje igrače i smanjuje plate zbog mene: Argentinac potvrdio odlazak iz Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 21:47
Idem u Majami, nisam hteo da Barselona prodaje igrače i smanjuje plate zbog mene: Argentinac potvrdio odlazak iz Evrope Tanjug/AP Photo

Ceo dan su danas svi svetski mediji i društvene mreže brujali o odlasku Lionela Mesija u Inter iz Majamija, a večeras je potvrda (ne)očekivanog izbora fudbalskog velemajstora iz Argentine stigla i iz usta najvećeg Barseloninog "sina".

Mada mu se aktuleni šampion Španije nadao do zadnjeg trenutka, a prebogate gazde klubova iz Saudijske Arabije pokušavale da ga namame "milionima, kamionima i avionima", kapiten aktuelnog planetarnog prvaka i doskorašnji ofanzivac Pari Sen Žermena zapucao je preko "bare".

"Još nije sve 100 odsto završeno, nedostaju neki detalji, ali rešio sam da idem tim putem. Doneo sam odluku da idem u Majami. Ideja je bilaIdeja je bila ako se ne vratim u Barselonu, da ću napustiti Evropu, maknuti se od reflektora velikih stadiona i posvetiti se porodici", siže je Mesijeve izjave date za španske Mundo Deportivo i Sport. 

 

 

Osvajač pregršt trofeja sa Barselonom, u čiju akademiju je doveden kao talentovani tinejdžer, razmišljao je i o povratku na "Kamp Nou", međutim isprečile su se finansijske i neke propratne prepreke. Iste one zbog kojih je morao da ode i pojača PSŽ.

'"Čuo sam da su planirali prodavati igrače ili smanjivati plate da bi me doveli. Nisam želeo preuzeti odgovornost za tako nešto. Zato sam doneo ovu odluku", objasnio je Leo, pa dodao još par rečenica na istu temu, produbivši problematiku napravljenog izbora. 

"Planirao sam se vratiti, bio sam jako uzbuđen zbog toga. No, sa druge strane, nakon što sam doživeo to što sam doživeo, nisam želeo opet prolaziti kroz istu situaciju i čekati da vidim kakav će biti ishod. Nisam želeo prepustiti svoju budućnost u ruke drugih ljudi. Iako sam čuo da se priča da je La Liga sve prihvatila i da je sve u redu da se vratim. Međutim, nedostajalo je puno toga. Tokom karijere u Barseloni su me optuživali za puno toga što nije bilo istina i bio sam pomalo umoran od svega. Sad sam se bojao da bi se sve moglo ponoviti i da ću morati otići kao pre dve godine", zaključio je svoju ekskluzivnu "ispovest" vrsni strelac i asistent, maštovih poteza.