Vesti iz fudbala

Borjan i Kanada nisu uspeli: SAD osvojile Konkakaf Ligu nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 10:05
Borjan i Kanada nisu uspeli: SAD osvojile Konkakaf Ligu nacija Tanjug/AP Photo/John Locher

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država savladali su Kanadu u finalu Konkakaf Lige nacija i ostavili selekciju "javorovog lista" bez trofeja kojem su se toliko dugo nadali.

Meč je odigrao u Las Vegasu, a na golu gostujuće selekcije bio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Borjan koji je primio dva gola u 12. i 34.minutu, ali je i u nekoliko navrata spasao svoj tim ubedljivijeg poraza.

 

 

Nakon završenog meča iskusni čuvar mreže je priznao da je rival bio bolji tim i naglasio da je pred ovom selekcijom Kanade svetla budućnost.

"Nismo dobro počeli meč, rival je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, a mi smo zaigrali kvalitetnije u drugom. Imali smo priliku da osvojmo trofej, nismo uspeli, ali ne treba da budemo tužni. Došli smo do finala i zaista milim da je pred ovom selekcijom Kanade period dobrih rezultata", rekao je čuvar mreže kanade i dodao:

"Sjedinjene Američke Države su iskusniji tim od nas, a mi kao kao reprezentacija rastemo i duboko verujem da ćemo u narendih nekoliko godina mi biti ti koji će osvajati trofeje. Sve zavisi od nas i ukoliko nastavimo da igramo ovako kao do sada imamo čemu da se nadamo".