Vesti iz fudbala

Stojković pred Jordan: Da ostavimo dobar utisak i pobedimo, Samardžić od starta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.06.2023 21:06
Stojković pred Jordan: Da ostavimo dobar utisak i pobedimo, Samardžić od starta MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.30 časova (TV Arena Premium 1) igra u Beču prijateljski meč protiv Jordana, što je uvertira za pred važan kvalifikacioni duel sa Bugarskom (20. jun, 20.30, TV Arena Premium 1) u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Selektor Dragan Stojković pre svega u ovom meču želi da se niko ne povredi.

"Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu, ne pričamo mnogo o imenima, samo ću reći da će Samardžić početi meč, Jovanović i Joveljić, koji su klasični napadači, podeliće minutažu", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Beču.

Nema plakanja zbog izostanka Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

"Tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povređene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to. Imamo igrače koji su spremni, svi oni su svesni da nam je meč sa Bugarskom mnogo važan. Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Nemačke,  za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom.

 

 

Stručni štab je upoznat sa kvalitetima Jordana.

"Jordan pripada azijskoj grupi, oni su 84. na rang listi FIFA rang listi. Informacije koje imam, igraju sa četiri beka u poslednjoj liniji. Upoznati smo sa njihovim mogućnostima, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Imamo dovoljno informacija".

Piksi je pohvalio sve igrače, istakavši njihovu lojalnost nacionalnom dresu.

"Znamo svi za priče o junskom terminu, a igrači su svesni da je svako okupljanje jedan vid novog dokazivanja. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju. Takođe, osećamo obavezu prema ljudima koji će sutra doći na stadion, prema onima koji će doći da gledaju Srbiju protiv jednog ne baš atraktivnog protivnika, što govori o njihovoj ljubavi prema Srbiji", poručio je Stojković.

Filip Kostić ne krije da su igrači spremni.

"Kada je motivacija u pitanju, ona nikad nije bila sporna. Atmosfera u timu je dobra, znamo šta želimo. Imamo naš cilj, verujemo u sebe i nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje svi želimo", istakao je fudbaler Juventusa.