Vesti iz fudbala

Bajern skupo plaća fudbalere, ali kažnjen zbog plaćanja radnika iznosima ispod zakonskog minimuma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 13:04
Bajern skupo plaća fudbalere, ali kažnjen zbog plaćanja radnika iznosima ispod zakonskog minimuma Tanjug/AP Photo

Fudbalski klub Bajern dobro posluje, ali se "večiti šampion" Nemačke obrukao kada su u pitanju zarade njegovih radnika u trening centru osvajača 11. poslednjih Bundesliga. A, sada je kažnjen zbog nepoštovanja pomenute regulative u periodu od 2016. do 2021. godine. 

Kako su tamošnji poreski organi nepobitno dokazali pomenutu nepravilnost, kolos iz Minhena dužan je da plati 200.000 evra globe, plus 45.000 u istoj valuti na konto kaznenih penala i socijalnih doprinosa.

"Klub je sarađivao sa nama, postupak je zatvoren. Slučaj je za nas završen“, objavio je portparol tamošnje poreske uprave Tomas Majster, a oglasio se i sankcionisani klub.

"Bajern nikada nije nameravao da liši svoje radnike odobrene plate. Godinu dana pre početka postupka, 2020. godine,  preduzeli smo strukturne mere, kako bi se u budućnosti izbegle plate ispod propisanog minimalca", navodi se u saopštenju Bavaraca, koji su ovog proleća bili u centru pažnje i zbog neprimerenog razlaza sa dvojicom svojih direktora i nekadašnjih igrača Oliverom Kanom i Hasanom Salihamidžićem.