Vesti iz fudbala

Prilika za sticanje fudbalskih znanja i učenje životnih lekcija: Banka Intesa i Generali osiguranje organizuju osmi fudbalski kamp za spske talente

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 18:19
Prilika za sticanje fudbalskih znanja i učenje životnih lekcija: Banka Intesa i Generali osiguranje organizuju osmi fudbalski kamp za spske talente Tanjug/Jadranka Ilić

Uz blagoslov i podršku Intesa Sanpaolo Grupe, Banka Intesa sa sedištem u Srbiji, organizovaće u Beogradu od 26. do 30. juna tradicionalni, cenjeni, popularni i dobro posećeni dečiji kamp pod nazivom "Italijanski fudbal u Srbiji", u čemu će ponovo imati podršku istomišljenika iz domaćeg ogranka Generali osiguranja. Ovog leta specijalno udruženih u znak sećanja na prerano preminule asove mnogih klubova sa Apenina, Sinišu Mihajlovića i Paola Rosija, čijoj je bogatoj igračkoj zaostavštini posvećena osma kamp sezona. 

Tako će ovdašnje talentovane devojčice i dečaci, uzrasta od 7 do 14 godina, imati priliku da u specijalno za njih napravljenom ambijentu treniraju pod nadzorom stručnjaka iz velike fudbalske zemlje kakva je Italija, odakle dolazi i ovogodišnje zaštitno lice Arigo Saki. Čuveni reformator italijanskog fudbala, čija su trenerska vodilja bili ofanzivni fudbal i zajedništvo na terenu, a vrhunac karijere dve titule evropskog šampiona sa Milanom, došao je i danas u Beograd, kako bi prisustvovao medijskoj promociji kampa za 2023. godinu. Posle kog će, uz podršku TV Arena sporta, ubrzo biti organizovana beogradska izložba o dugoj i lepoj istoriji međunarodnog fudbala, u jednom delu takođe posvećene Mihajloviću i Rosiju. 

U znak zahvalnosti za priliku da iz prve ruke uči naše klince i klinceze fudbalskim veštinama, timskom duhu, fer-pleju i mnogim važnim životnim lekcijama, svim visoko pozicioniranim predstavnicima finansijera i organizatora kampa Saki je lično je poklonio dresove Italije, na čijoj je selektorskoj klupi je i sam sedeo. A, oni su mu se biranim rečima poštovanja i divljenja naklonili za sve što je uradio za fudbalsku igru. 

Inače, troje najtalentovanijih među njima, zajedno sa dečacima i devojčicama iz drugih zemalja, prisustvovaće Danu italijanskog fudbalskog kampa, trodnevnoj sportskoj manifestaciji koja se održava na terenima akademije Kovercijano. Tokom posete Italiji, deca će imati priliku da razvijaju svoje fudbalske veštine na treninzima, utakmicama i specijalnim kursevima, da obiđu Italijanski muzej fudbala, kao i da prisustvuju utakmici Serije A.