Vesti iz fudbala

Beogradu s ljubavlju od Siniše Mihajlovića i Paola Rosija: TV Arena sport podržala organizovanje izložbe s pregršt privatnih predmeta velikana italijanskog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 17:37
Beogradu s ljubavlju od Siniše Mihajlovića i Paola Rosija: TV Arena sport podržala organizovanje izložbe s pregršt privatnih predmeta velikana italijanskog fudbala MN Press

Građani Beograda i svi gosti srpske prestonice dobili su retku priliku da od 5. do 30. jula pogledaju jedinstvenu i atraktivnu izložbu o istorijatu međunardonog fudbala, čijih će preko 500 eksponata biti postavljeno u galeriji Muzeja primenjenih umetnosti. Poseban razlog za posetu ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu trebalo bi da budu predmeti iz privatne zaostavšitine vanvremenskih asova italijanskog i svetskog fudbala - Siniše Mihajlovića i Paola Rosija.

Uz ogromnu podršku regionalnog televizijskog sportskog lidera, TV Arena sporta, Ambasade Republike Italije u Srbiji i Instituta za italijansku kulturu, logističku pomoć Muzeja u vlasništvu Međunarodne fudbalske organizacije i nesebičnost porodica preminulih velikana Serije A, odnosno reprezentacija eks Jugoslavije i Italije, posetiocima će biti stavljeni na uvid brojni dresovi, fotografije, trofeji... i mnogi drugi lični i važni predmeti iz njihovih blistavih karijera i specifičnih života.

Brat prošlog decembra ispraćenog "bombardera" Lacija, Intera, Sampdorije, Rome, te srpskih klubova Crvene zvezde i Vojvodine, Dražen Mihajlović, u ime Siniših naslednika, supruge i majke privremeno je ustupio Sinišine uspomene, ali i lično prisutvovao današnjoj konferenciji za medije povodom ovog događaja i organizovanja tradicionalnog Fudbalskog kampa za srpske devojčice i dečake do 14 godina, o trošku Intesa Sanpaolo Grupe i Generali osiguranja.

Isto je učinila i Federika Rosi, udovica golgetera plamenitog kova, upamćenog po vrhunskim partijama u dresu Juventusa, Milana, Verone, Peruđe, Vićence i Koma, odnosno reprezentacije Italije s kojom je bio prvak sveta.