Vesti iz fudbala

Rasplet u Bundesligi: Dortmund može da prekine desetogodišnju vladavinu Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 09:50
Rasplet u Bundesligi: Dortmund može da prekine desetogodišnju vladavinu Bajerna Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Bajern je suvereno vladao Bundesligom poslednjih 10 godina, ali danas se o novom prvaku pita prvo Borusija iz Dortmunda. "Milioneri" bi pobedom nad Majncom pred rasprodatim stadionom prvi prošli kroz cilj, prekinuli bi vladavinu rivala kome su u ovom periodu šest puta gledali u leđa i okitili se devetom titulom prvaka Nemačke, prvom od 2012. godine.

"Zabrljali smo dva puta u finišu, to je naša greška, naša odgovornost. Naravno, pokušaćemo da ostanemo do kraja u trci, pošto imamo obavezu da damo sve od sebe do samog kraja, ali kako god da završi nećemo biti zadovoljni sezonom", rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

"Milioneri" iz Dortmunda su već tri puta ove sezone vraćali u život Bavarce, a bod im protiv Majnca neće biti dovoljan uz pobedu Bajerna jer na kraju presuđuje ukupna gol razlika.

Biće danas zanimljivo gotovo na svim mečevima, jer se traži četvrti učesnik Lige šampiona (Union Berlin ili Frajburg), te učesnik Lige Evrope (Bajer L, Volfsburg, Ajntraht), a kuva i u borbi za opstanak. 

Herta je neslavno ispala, Šalke je u teškoj situaciji jer ima negativnu gol razliku (minus 34), a gostuje Lajpcigu, dok su Augsburg, Bohum i Štutgart nešto bliži opstanku ili makar 16. mestu koje vodi u baraž sa trećeplasirnaim iz Cvajte.

Bundesliga, 34. kolo

Subota

Keln - Bajern 15.30
Borusija M. - Augsburg 15.30
Bohum - Bajer L. 15.30
Borusija D. - Majnc 15.30
Ajntraht F. - Frajburg 15.30
Lajpcig - Šalke 15.30
Štutgart - Hofenhajm 15.30
Union Berlin - Verder 15.30
Volfsburg - Herta 15.30