Vesti iz fudbala

Tuhelov moćan start u derbiju: Bajern mora bolje da kontroliše meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 12:11
Tuhelov moćan start u derbiju: Bajern mora bolje da kontroliše meč Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bajern je u derbiju 26. kola Bundeslige, sa novim trenerom Tomasom Tuhelom na klupi, "oduvao" Borusiju iz Dortmunda na "Alijas Areni" i trijumfom od 4:2 vratio lidersku poziciju.

"Novi trener, stari Bajern", pišu nemački mediji, mada Tuhel i nije bio prezadovoljan posle trijumfa.

"Bio je ovo dobar prvi korak, mada je za mene meč bio previše otvoren i frenetičan. Moramo bolje da kontrolišemo utakmicu. Želimo veći posed lopte i više kontrole nad mečom nego što je to bio slučaj protiv Borusije", istakao je Tuhel.

Video je on i dobre strane.

"Želja da se igra i bez lopte je bila na visokom niovu, to je samo jedna od dobrih strana koje sam video. Ova pobeda znači da smo izbili na čelo tabele. Tu i želimo da budemo i sada nas do kraja prvenstva očekuje trka. Moramo da budemo na svom nivou svake nedelje. Takav je život kada ste u Bajern Minhenu. Bitno je da je sve u našim rukama".

Liroj Sane nije bio u prvom planu kod Julijana Nagelsmana ali jeste bio adut Tomasa Tuhela. Pravio je velike probleme Dortmundu. Rekao je Tuhel pre meča "da je Liroj prestar da bude potencijal sa 27 godina".

"Imao je sane dobrih i loših stvari, mnogo akcija možemo da gradimo na njemu. Prostora za napred ima, a to važi i za njega. On je u godinama kad je prema njemu javnost nemilosrdna. Na njemu je da iskoristi potencijal", zaključio je Tuhel.

Tomas Miler je ponovo bio bliže golu, to je rezultiralo sa dva pogotka.

"Imali smo mnogo prilika, važnost meča je bila takva da smo morali da radimo naporno da bismo do došli do trijumfa. Prednost od 3:0 nam je dala malo konfora, ali mogli smo još koji pogodak da postignemo u prvom delu. Na kraju dana se broje samo golovi i rezultat. Nismo sve uradili perfektno, trener nam je da potrebnu podršku, ali znamo da je dug put pred nama i mnogo rada", istakao je Miler.

Bajern u meču u Kupu Nemačke već u utorak igra kod kuće protiv Frajburga, a samo četiri dana kasnije igra u gostima protiv istog rivala.