Vesti iz fudbala

Očekujem zaista dobar rezultat: Selektor kadetske fudbalske selekcije Srbije optimista pred bitku za evropsko polufinale sa Poljskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 16:10
Očekujem zaista dobar rezultat: Selektor kadetske fudbalske selekcije Srbije optimista pred bitku za evropsko polufinale sa Poljskom Fudbalski savez Srbije

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da u zadnjem kolu grupne faze, remijem sa Španijom, osvoji drugo mesto u B grupi i prođe prvu fazu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, čime je ispunjen osnovni cilj "orlića" na ovom takmičenju.

Ipak, tu se ne završavaju želje naših fudbalskih nada. Njihov selektor, Aleksandar Luković, vidi priliku da se 27. maja u Budimpešti (20.00) napravi nešto još veće. Bez obzira što rival spada među najjače moguće na ovom tuniru. 

"Slagao bih kada bih rekao da se tu završavaju naše ambicije.Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu korist. Današnji trening smo iskoristili da se dodatno pripremo za duel sa Poljskom i spremimo taktičke varijante u fazi napada i odbrane. Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine", hoće više i bolje Luković od igrača starih do 17 godina.

Zbog parnih žutih kartona u protokolu utakmice neće biti veziste Stefana Mitrovića, dok su svi ostali zdravi, orni i spremni za duel sa poljskim vršnjacima, koji bi mogao da im donese još jedan iskorak u kratkim karijerama. 

"Imam apsolutno poverenje u igrače koji su tu, ni najmanju sumnju nemam da će svi odgovoriti zahtevima na pravi način, kao što su to činili i do sada. Spremamo se i svi jedva čekamo da utakmica počne. Očekujem da napravimo jedan zaista dobar rezultat sutra", prenosi mladi stručnjak za sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

Njegova ekipa je do sada dobijala zavidnu podršku navijača, pre svega naših ljudi iz Mađarske, pa se Luković nada da će tako biti i tokom sledećih 90 minuta. 

"Verujem da će i stadion biti put, da će biti dosta naših ljudi, kao i i do sada na turniru, i ovom prilikom ih pozivam da dođu i podrže naše momke u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi", poziva selektor srpskih kadeta.