Vesti iz fudbala

Ilija Stolica promovisan za novog trenera u slovačkom Trenčinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 10:48
Ilija Stolica promovisan za novog trenera u slovačkom Trenčinu FC Trenčin

Fotelja slovačkog Trenčina dočekala je Iliju Stolicu. Srpski trener, koji je ovu sezonu započeo na klupi Partizana po odlasku Aleksandra Stanojevića i nije se dugo zadržao u sezoni za zaborav, potpisao je dvogdišnji ugovor sa klubom iz Slovačke koji je uspeo u plej-autu da izbori status superligaša.

"Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo 20-ak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen. Dobro sam upoznat sa situacijom, poteškoćama, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To sam mene predstavlja izazov", rekao je Stolica na predstavljanju.

 

 

Stolica je na klupi zamenio Františeka Straku, klub se oslanja pre svega na afirmaciju mladih igrača, mada je ove sezone u astavu imao i četvoricu fudbalera iz Srbije: Filipa Bajinovića, Nebojšu Kupusovića, Lazara Stoisavljevića i Strahinju Kerkeza, sina trenera Čukaričkog Dušana Kerkeza.