Vesti iz fudbala

Džordi Krojf odlazi sa mesta sportskog direktora Barselone: Deko blizu njegove pozicije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 18:41
Džordi Krojf odlazi sa mesta sportskog direktora Barselone: Deko blizu njegove pozicije Guliver/AP Photo/Manu Fernandez

Pre nekoliko dana promovisani prvak Španije u fudbalu, Barselona, objavila je danas da će na kraju sezone ostati bez sadašnjeg sportskog direktora Džordija Krojfa. U oglašavanju katalonskog kluba stoji da je čovek zadužen za selektiranje ekipe i izbor trenera u poslednje dve godine jutros sam saopštio predsedniku Đoanu Laporti da želi nove profesionalne izazove. I da nenamerava da produžava sadašnji ugovor, posle njegovog isteka 30. juna. 

U pomenutoj vesti navodi se i da je Krojf spreman da do kraja učestvuje u primoprdaji posla svom nasledniku, kao i da će odraditi svoj deo posla u zatvaranju planiranih operacija na fudbalskom tržištu tokom leta. 

 

 

"Krojf je odigrao važnu ulogu u rekonstrukciji prvog tima nekim izuzetno mudrim odlukama. Takođe je pokazao dobar kapacitet za uspostavljanje dobrih odnosa sa trenrskim štabom", ishvalio je klub svog odlazećeg čelnika, poželevši mu sve najbolje u daljem životu.

Krojf je u Barselonu stigao 2021. godine iz kineskog Šenžena, gde se takođe bavio istim direktorskim poslom. Nekadašnji vezista tu funkciju je obavljao i u AEK-u iz Larnake i Makabiju iz Tel Aviva, a neko vreme je bio i trener. Kao njegov verovatni naslednik pominje se Deko, nekada slavni portugalski fudbaler, sa četvorogodišnjim igračkim stažom u Barseloni

Navodno, eks član Porta, Čelsija, Benfike, Korijantesa... rođen u Brazilu, prihvatio je veći deo Barselonine ponude i blizu je dogovora sa klupskim čelnicima.