Vesti iz fudbala

Kup Srbije na Areni: Napredak sanja čudo protiv Zvezde i plasman u polufinale

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

03.05.2023 09:56
Kup Srbije na Areni: Napredak sanja čudo protiv Zvezde i plasman u polufinale FK Crvena zvezda

Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde sastaju se danas od 18.30 (TV Arena 1 Premium) na stadionu u Kruševcu u okviru četvrtfinala Kupa Srbije.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona, Miloš Milojević, najavio je da će izaći sa najjačim sastavom:

"Uvek igramo sa najboljim sastavom, tako će biti i sutra. Moramo da ispoštujemo fudbal i da igrači koji su odigrali dobro protiv Čukaričkog zadrže mesto u timu da bi dobili i rotacijama dovoljnu dozu energije i motivacije pred meč", rekao je Milojević.

Trener Kruševljana, Dragan Perišić, ističe da je ova utamica za njegov tim veoma važna, podseća da se igra jedan meč i da je u takvom sistemu takmičenja sve moguće, bez obzira što je Crvena zvezda favorit.

"Crvenoj zvezdi, pre svega, želim da čestitam odbranu šampionske titule. Definitivno su pokazali da u ovom trenutku imaju najjaču i najkonkretniju ekipu u našem prvenstvu. Postoji druga strana, a to smo mi. Kompletni smo, nastavljamo sa zgusnutim rasporedom, s obzirom da nas posle kupa u utorak očekuje prvenstveni susret sa niškim Radničkim. Pretpostavljam da će sutra na stadionu biti sjajan ambijent, kao i na prethodnoj prvenstvenoj utakmici. Znamo da je Kup specifično takmičenje, igra se samo jedna utakmica i treba da budemo mudri, da ne otvaramo sve karte na startu", poručio je uoči utakmice Prišić. 

Podsetimo, ove sezone će se VAR tehnologija prvi put koristiti od mečeva četvrtfinala Kupa.

Parovi četvrtfinala Kupa Srbije:

sreda

Napredak - Crvena zvezda 18.30 (TV Arena 1 Premium)

četvrtak

TSC - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Čukarički 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Radnički Niš - Vojvodina 18.30 (TV Arena 1 Premium)