Vesti iz fudbala

Zvezda jeste favorit, ali imamo pravo da se nadamo: Kruševljani spremno dočekuju meč četvrtfinala Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 17:37
Zvezda jeste favorit, ali imamo pravo da se nadamo: Kruševljani spremno dočekuju meč četvrtfinala Kupa Srbije MN Press

Fudbaleri Napretka prebrinuli su brigu oko opstanka u Mozzart Bet Superligi Srbije, trenutno su prvi na plej-aut tabeli sa 37 osvojenih bodova i imali su sasvim dovoljno vremena da se pripreme za meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde koji je na programu u sredu od 18.30 časova (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Mladost".

Trener Kruševljana Dragan Pršić ističe da je ova utamica za njegov tim veoma važna, podseća da se igra jedan meč i da je u takvom sistemu takmičenja sve moguće, bez obzira što je Crvena zvezda favorit.

"Crvenoj zvezdi, pre svega, želim da čestitam odbranu šampionske titule. Definitivno su pokazali da u ovom trenutku imaju najjaču i najkonkretniju ekipu u našem prvenstvu. Postoji druga strana, a to smo mi. Kompletni smo, nastavljamo sa zgusnutim rasporedom, s obzirom da nas posle kupa u utorak očekuje prvenstveni susret sa niškim Radničkim. Pretpostavljam da će sutra na stadionu biti sjajan ambijent, kao i na prethodnoj prvenstvenoj utakmici. Znamo da je Kup specifično takmičenje, igra se samo jedna utakmica i treba da budemo mudri, da ne otvaramo sve karte na startu", poručio je uoči utakmice Prišić i dodao:

"Rekao sam igračima da im je ovo nagrada za sve ono što su izneli u prethodnom periodu i moram još jednom da ih pohvalim. Takmičenje u plej-autu uopšte nije lako, jer jedna lopta odlučuje pobednika. Svaka utakmica u prethodnom periodu je bila jedno malo finale, a pokazali su naši igrači da umeju da igraju na rezultat i apsolutno verujem u njih".

Napredak je nedavno u prvenstvu podelio bodove sa Crvenom zvezdom, a upravo im taj meč daje za pravo da se nadaju novom čudu.

"Igramo sa aktuelnim šampionom, ekipom koja je već obezbedila titulu prvaka i u ovom prvenstvu i jasno je da će sve snage usmeriti na sutrašnju utakmicu, međutim, ovo takmičenje je takvo da jedna utakmica odlučuje, a u ovom trenutku svaka ekipa može da napravi iskorak i prođe u narednu rundu. Tako i mi vidimo svoju šansu. Sigurno je da ćemo se potruditi da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da u lepom ambijentu prođemo dalje", pručio je pvotimc kruševljana, Marko Putinčanin.