Vesti iz fudbala

AEK i Panatinaikos ostali sami u trci za titulu u Grčkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 22:01
AEK i Panatinaikos ostali sami u trci za titulu u Grčkoj MN Press

AEK je pobedio PAOK, a Panatinaikos je bio bolji od Volosa, pa će se za titulu u Grčkoj boriti samo ova dva kluba. Imao je lakši posao Panatinaikos jer je bio favorit na gostovanju u Volosu. Tim našeg trenera Ivana Jovanovića slomio je otpor domaćina tek u drugom delu kada su na pasove Mansinija mrežu tresli Joanidis, pa Šporar za 2:0.

Pošto je Aris srušio Olimpijakos u Solunu (2:1), AEK-u je preostalo da pobedi PAOK i tako trku za naslov prvaka u poslednja četiri kola rešava u direktnim duelima sa "zelenima".

Mijat Gaćinović je briljirao protiv Olimpijakosa, a nastavio je sa odličnom igrom i protiv PAOK-a - 4:0. Kada je štoper gostiju iz Soluna Kargas u 10. minutu napravio faul kao poslednji igrač i zaradio je crveni karton, domaćinu je preostalo da samo realizuje tu prednost. Vrlo brzo su Cuber i Mukudi na pasove Jensa Jonsona tresli mređu za sigurnu prednost već posle prvih 45 minuta. Gaćinović je sebi stvorio dve prilike, ali ih nije iskoristio.

Ipak, u drugom delu žuto-crni su još dve lopte ubacili u mrežu tima Andrije Živkovića koji će se sa Olimpijakosom boriti za treće mesto.

Grčka liga, 32. kolo

Sreda 

Volos - Panatinaikos 0:2 (0:0)
/Joanidis 46, Šporar 65/

Aris - Olimpijakos 2:1 (1:0)
/Palma 36, Dabo 65 - Bakambu 70 pen/

AEK - PAOK 4:0 (2:0)
/Cuber 21, Mukudi 24, Garsija 77, Fernandeš 86/