Vesti iz fudbala

Gaćinović golom počeo rušenje Olimpijakosa, AEK slavio u derbiju i čuva prvo mesto pred Jovanovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 22:06
Gaćinović golom počeo rušenje Olimpijakosa, AEK slavio u derbiju i čuva prvo mesto pred Jovanovićem MN Press

Grčka po svemu sudeći dobija novog šampiona jer je AEK pobedio Olimpijakos 3:1 (1:0) u derbiju 31. kola i pet kola pre kraja plej-ofa drži čelnu poziciju sa Panatinaikosom. Obe ekipe imaju po 72 boda, devet više od Olimpijakosa i 12 od PAOK-a.

Mijat Gaćinović je briljirao u derbiju, golom je počeo rušenje crveno-belih na "Karaiskaisu" da bi Garsija i Mantalos zadali konačan udarac, izvesno bivšem prvaku. Srpski internacionalac je sjajno otvorio meč sa AEK u derbiju protiv Olimpijakosa. Zuber i on su "sakrili" loptu domaćinu, a onda je Gaćinović lako zatresao mrežu u kotrni "dva na jedan" i doneo prednost AEK-u u sedmom minutu. Zatim je podigao dres odsutvog Arauha. Dominirali su "žuto-crni" u prvih pola sata i pravo je čudo kako nisu zatresli još koji put mrežu crveno-belih.

Kada je Bakambu izjednačio na startu drugog dela pnadali su se navijači domaćina da će ishod biti drugačiji. Međutim, AEK je igrao bolje, propuštao je prilike, da bi posle penala koji je napravljen nad Domagojem Vidom, Levi Garsija bio precizan sa penala. Petros Mantalos je na kraju postigao sjajan gol za konačni trijumf.

Panatinaikos je pobedio PAOK u Solunu 2:1 (1:0) i nastavio je borbu za titulu u Grčkoj pet kola pre kraja plej-ofa, ali posle neverovatno burne završnice na "Tumbi". Vodio je tim Ivana Jovanovića do 85. minuta golom Bernarda, ali je dopmaćin preko Augusta uspeo da izjednači.

Fotis Joanidis je nekoliko minuta kasnije bio oboren u šesnaestercu od strane Andrije Živkovića, pa je nemački sudija Danijel Zibert posle gledanja VAR-a dosudio penal za goste. Joanidis je bio precizan sa bele tačke i doneo je gostima novu prednost. Andrija Živković i ostali igrači PAOK-a su uložili maksimum truda da stignu do izjednačenja i posle starta Klejnhaislera Zibert je dosudio penal za domaćina u šestom minutu nadoknade. Usledila je gužva, protesti gostujućih igrača i nova VAR provera. Nemac je promenio odluku i poništio penal, jer je faulu prethodila ofsajd pozicija Augusta!

Igralo se 16 minuta u nadoknadi, Panatinaikos je izdržao neviđen pritisak domaćina i slavio važnu pobedu, a PAOK je sve dalje od sna da bi titula mogla u Solun.

Grčka liga, 31. kolo

Volos - Aris 0:3 (0:1)
/Darida 27, Kamara 77, 80 pen/

PAOK - Panatinaikos 1:2 (0:1)
/Augusto 85 - Bernard 38, Joanidis 90+1 pen/

Olimpijakos - AEK 1:3 (0:1)
/Bakambu 54 - Gaćinović 7, Gasrija 82 pen, Mantolas 90+1/