Vesti iz fudbala

Kraj "ere Maminja" u Dinamu: Zdravko Mamić potvrdio da se povlači iz fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 11:40
Kraj "ere Maminja" u Dinamu: Zdravko Mamić potvrdio da se povlači iz fudbala MN Press

Kraj "Maminjove" ere u Dinamu i hrvatskom fudbalu. Zdravko Mamić je posle više od tri decenije na najvišim fudblaskim funkcijama u zagrebačkom Dinamu rešio da stavi tačku i posveti se mirnijem životu.

Ono što je nagoveštavao tokom poslednjih šest meseci na svom profilu na društvenim mrežema, Mamić je i zvanično potvrdio u intervjuu za "Glas Srpske".

"Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana - prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan", istakao Mamić za "Glas Srpske".

Mamić se od 2018. godine nalazi u Bosni i Hercegovini jer je proglašen krivim na sudu u Hrvatskoj za zloupotrebu položaja uz izrečenu zatvorsku kaznu od 6,5 godina. Iz Međugorja se borio za prevlast u Dinamu, ali je na kraju odustao.

"Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenjivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BiH, mogao sam mnogo da pomognem i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje da rade posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje. Ne osećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više učestvovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu", dodao je Mamić.

Za dvadesetak godina na čelu kluba, osvojio je 15 titula, 12 kupova Hrvatske, od Dinama je stvorio moćam klub na Balkanu koji je gotovo svake godine sa više ili manje uspeha igrao evropsko takmičenje.