Vesti iz fudbala

Opšti haos posle polufinala Kupa Hrvatske, policija uhapsila preko 50 navijača Hajduka i Dinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 09:38
Navijači Hajduka posle utakmice sa Dinamom Tanjug/HINA/bs
Navijači Hajduka posle utakmice sa Dinamom

Hajduk je izgubio u Splitu od Dinama (0:1) u utakmici polufinala Kupa Hrvatske. Strelac pobedonosnog gola bio je Sandro Kulenović u 15. minutu. Ipak, radost gostiju pretvorila se u košmarnu noć. Odmah posle meča došlo je do opšteg haosa na stadionu "Poljud"

Navijači domaćeg tima su utrčali na teren i krenuli prema delu stadiona na kojem su bili smešteni simpatizeri Dinama, ali je policija uspela da reaguje. Ipak, deo stadiona je u tom haosu stradao.

Sukob navijača nastavio se i na ulicama Splita. Letele su baklje, flaše i kamenje. Navijači su zapalili i nekoliko kontejnera u blizini stadiona. 

Kako pišu mediji u Hrvatskoj slučajni prolaznici su bežali pred masom. Policija je uspela da otera navijače najpre dalje od stadiona, pa potom i iz centra Splita.  Epilog je 51 uhapšeni navijač, dok su tri policajca prevezena u bolnicu.

Fudbalere Dinama policija je pustila sa stadiona u sat vremena pre ponoći, a gradonačelnik Splita Ivica Puljak je na društvenoj mreži "Fejsbuk" osudio nerede i napomenuo da "nema opravdanja za nasilje".

Poraz Hajduka znači i njegovu eliminaciju iz Kupa Hrvatske. U finalu će igrati Rijeka protiv Dinama.
Ove godine finale se igra na dve utakmice, prva je 15. maja u Zagrebu, a revanš je 30. maja na stadionu Rujevica u Rijeci.