Vesti iz fudbala

Moramo da pobedimo Siti na "Vembliju": Ten Hag već misli o finalu FA kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 09:24
Moramo da pobedimo Siti na "Vembliju": Ten Hag već misli o finalu FA kupa Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Trijumfom nad Brajtonon nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca fudbaleri Mančester junajteda su obezbedili plasman u finale FA kupa gde ih 3. juna na "Vembliju" čeka duel protiv Mančester sitija, o čemu se na "Old trafordu" već sada uveliko razmišlja.

Trener Erik ten Hag smatra da je to najveća utakmica "crvenih đavola" u poslednjih nekoliko sezona i naglašava da će njegovi igrači dati sve od sebe da pobede na tom meču.

"Moramo da uradimo sve, ali kada to kažem, mislim bukvalno sve da pobedimo u tom finalu. To je naša dužnost prema navijačima koji su cele sezone bili uz nas. Igrači moraju da shvate koliko je to važno i da igraju najbolje što umeju. Možda i više od toga", poručio je posle meča holandski stručnjak i dodao:

"Do tog susreta ima dovoljno vremena da se spremimo na kvalitetan način, a do tada treba da se fokusiramo na Premijer ligu i pokušamo da osvojimo jedno od prva četiri mesta".

Pored borbe za trofej finalni susret FA kupa mogao bi da ima i jedna istorijsku momenat, jer igrači Mančester sitija, kako sada stvari stoje, imaju priliku da osvoje "triplu krunu" (Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup) što je u istoriji još samo pošlo za rukom upravo Junajtedu 1999- godine.

E, baš zbog toga je ova utakmica za igrače Mančester junajteda toliko važna.