Vesti iz fudbala

Porto vratio dug Benfiki, Uribe i Taremi režirali preokret na "La Lužu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2023 21:02
Porto vratio dug Benfiki, Uribe i Taremi režirali preokret na "La Lužu" Guliver

Fudbaleri Porta savladali su u Lisabonu Benfiku rezultatom 2:1 (1:1) u derbiju Primeire i vratili dug velikom rivalu koji je u prvom meču u 10. kolu na stadionu Dragao slavio sa 1:0. 

Najbolji strelac Porta Mehdi Taremi efektnim pogotkom u 54. minutu odličio je pobednika i prednost lidera Benfike smanjio na sedam bodova.

Dobro je počelo za domaćina, u 10. minutu izveli su dobru akciju po desnoj strani, prošao je Aleksander Bah i centrirao u peterac, odlično je skočio Gonzalo Ramoš, nadvisio Pepea i snažno zahvatio loptu glavom koja je udarila u prečku, a potom u leđa golmana Dioga Košte i završila u mreži - 1:0. 

Finiš poluvremena pripao je gostima koji su kombinovali po desnoj strani, Brazilac Pepe je atraktivno, grudima loptu spustio do Mateusa Uribea koji je natrčao i preciznim udarcem matirao Vlahodimosa - 1:1.   

Odmah potom je u drugom minutu nadoknade Vanderson Galeno je šutirao po zemlji i doneo vođstvo Portu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda nakon VAR provere. 

U uvodnim minutima drugog dela nakon dubinske lopte pred golom Benfike odlično se snašao Mehdi Taremi, neodbranjivo je šutirao sa 17 metara u donji desni ugao za 2:1.