Vesti iz fudbala

Derbi Primeire na Areni: Benfika gazi ka tituli, Porto je naredna prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 00:29
Derbi Primeire na Areni: Benfika gazi ka tituli, Porto je naredna prepreka Guliver/AP Photo/Pedro Rocha

Na redu je portugalski "Klasik", snage će u Lisabonu odmeriti Benfika i Porto u 27. kolu Primeire. Biće to 252. duel u istoriji rivalstva ova dva kluba, direktan prenos je na TV Arena 1 Premium od 19 časova. 

Možda je trka za prvaka već završena, jer Benfika ima deset bodova prednosti, što se smatra nedostižnim bar kada je u pitanju šampionat Portugala, ali to ne umanjuje draž fudbalskog okršaja koji predstoji na stadionu "La Luž".

Poslednji duel odigran u oktobru prošle godine na Dragau dobila je Benfika rezultatom 1:0, nakon devet mečeva bez pobede u svim takmičenjima (dva remija, sedam poraza), a strelac je bio Rafael Silva.

U međusobnom skoru Porto ima više pobeda (100) u odnosu na rivala (89) dok je 62 meča završeno nerešeno. Ekipa iz Lisabona ima bolju gol razliku (386:365), a napad joj je glavni adut i u petak. 

Predvodiće ga ofanzivni vezista Žoao Mario i napadač Gonsalo Ramoš koji su po 17 puta bili precizni u domaćem prvenstvu Portugala, a ukupno su ove sezone postigli 48 (23+25) golova i upisali 22 (12+10) asistencije.

Uzdanice Porta su golgeter Mehdi Taremi (22 gola, 12 asistencija u sezoni) i krilni napadač Galeno (14+5), a u timu gostiju biće i reprezentativac Srbije Marko Grujić.