Vesti iz fudbala

Delegacija FSS na Kogresu UEFA u Lisabonu: I Srbija dala glas Čeferinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 14:03
Delegacija FSS na Kogresu UEFA u Lisabonu: I Srbija dala glas Čeferinu Fudbalski savez Srbije

Tročlana delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju čine potpredsednici Branislav Nedimović i Janoš Žemberi, odnosno generalni sekretar Jovan Šurbatović, prisustvuje 47. kongresu UEFA u Lisabonu na kojem su ispred naše fudbalske organizacije dali glas za novi četvorogodišnji mandat na mestu prvog čoveka UEFA, Aleksandru Čeferinu.

Izbor novog-starog predsednika UEFA, iskrenog  prijatelja srpskog fudbala i našeg Saveza, bila je samo jedna od tački dnevnog reda 47. Kongresa UEFA.

Delegati su usvojili Izveštaj predsednika i Izvršnog komiteta UEFA za period 2021/22. kao i Finansijske izveštaje za isti period.

Čelni ljudi FSS imali su odvojene sastanke sa predsednikom UEFA Čeferinom, predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom UEFA Teodorom Teodoridisom i direktorom Nacionalnih federacija UEFA Zoranom Lakovićem oko novih projekata i potencijalne kandidature Srbije za domaćinstvo nekog velikog takmičenja mlađih kategorija u uzrastu do 20, 21 godine.

Naravno, predstavljeno je i novo rukovodstvo FSS koje je zvaničnike UEFA i FIFA upoznalo sa planovima za naredni mandatni period.

Nedimović, Žemberi i Šurbatović imali su čitav niz bilateralnih sastanaka sa drugim nacionalnim savezima. Čeferin i Infantino su još jednom čestitali novom predsedniku Draganu Džajiću, kao i potpredsednicima Nedimoviću i Žemberiju i novom rukovodstvu, na izboru i pružili su snažnu podršku u realizaciji zajedničkih projekata koji će uskoro biti prezentovani javnosti.