Vesti iz fudbala

Ural izbacio Spartak i plasirao se u finale Kupa Rusije, Jokanović ispao sa Dinamom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 19:30
Ural izbacio Spartak i plasirao se u finale Kupa Rusije, Jokanović ispao sa Dinamom MN Press

Ural je u finalu Kupa Rusije, kada je regularna staza u pitanju. Ekipa iz Jekaterininburga pobedila je u revanšu polufinala Spartak 2:1 (1:0) i posle remija u Moskvi 1:1 igraće protiv boljeg iz dvomeča CSKA i Krila Sovjetov koji je na programu sutra.

Ural, za koji danas nije igrao srpski krilni napadač Lazar Ranđelović (bio na klupi), poveo je u 32. minutu preko Sisea, Keita Balde je izjednačio u 49. minutu, a rezervista Sungatulin je pogotkom u 72. minutu doneo veliku radost domaćinima.

Kup Rusije se igra u specifičnom sistemu takmičenja, jer se paralelno igraju mečevi u "stazi plej-ofa". Spartak nije ispao iz Kupa već se seli u tu drugi stazu i igraće meč polufinala i teoretski može da se bori za trofej. Na kraju se pobednici "dve staze" sastaju u velikom finalu za trofej.

Slaviša Jokanović je senzacionalno ispao sa Dinamom iz Moskve od Akrona Toljatija u četvrtfinalu Kupa (staza plej-ofa). Posle 90 minuta rezultat je bio 0:0, Fomin i Lesovoj su promašili, sva četvorica igrača drugoligaša su pogodila jedanaesterac, pa je Akron Toljati u polufinalu.

Kup Rusije, revanši polufinala (regularna staza)

Utorak

(1:1) Ural - Spartak 2:1 (1:0)
/Sise 32, Sungatulin 72 - Balde 49/

Sreda

(2:2) CSKA - Krila Sovjetov 18.30

Kup Rusije, četvrtfinale (staza plej-of)

Utorak

Dinamo Moskva - Akron Toljati 0:0 - 1:4 penalima

Četvrtak

Krasnodar - Rostov 19.00