Vesti iz fudbala

Prvi mečevi četvrtfinala Kupa Rusije: Prucev doneo Spartaku prednost protiv Lokomotive

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 20:05
Prvi mečevi četvrtfinala Kupa Rusije: Prucev doneo Spartaku prednost protiv Lokomotive TV Arena sport/ Screenshot

Prvim mečevima četvrtfinala startovala je danas završnica Kupa Rusije koja se igra po specifičnim propozicijama. Posle odigrane eliminacione i grupne faze koje su se odvijale u dva paralelne "staze" - one Premije lige i druge Regionalne - stiglo se do nokaut faze.

U stazi Premijer lige danas su odigrana dva meča. Rostov i Ural, za koji je igrao srpski internacionalac Lazar Ranđelović odigrali su bez pobednika 1:1. Pobednik ovog dvomeča igrače u polufinalu protiv boljeg iz duela CSKA Moskva - Krasnodar.

"Gorela" je Moskva na "minus 11" jer su prvi meč odigrali Lokomotiva i Spartak a pobdu su odneli gosti 0:1. Po veoma hladnom vremenu i dvocifrenom minusu, Spartak je došao do prednosti u 19. minutu. Danil Prucej je sa ivice šensaesterca pogodio kroz šumu nogu sam ugao gola Lokomotive. Bili su bolji "armejci" sat vremena, ali je onda Lokomotiva u 70. minutu bila blizu izjednačenja jer je Artjom Dzjuba pogodio stativu. Samo osam minuta kasnije Magkeev je zatresao mređu Spartaka, ali se gledao VAR i pogodak je bio poništen zbog ofsajda.

Trener Spartaka Giljerme Abaskal je, zanimljivo, izveo startnu postavu sastavljenu od ruskih igrača. Šestorica stranaca ostali su na klupi, tek je Kvinsi Promes ušao posle sata igre umesto Melešina, a u finišu Martins, Balde i Tavareš. Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz dvomeča Krila Sovjetov - Dinamo.

 

 

Istovremeno se igraju i četvrtfinala "Regionalne staze", u kojima se sastaju četiri trećeplasirane ekipe iz grupne faze "Premijer staze" i pobednici regiona. Parovi plej-ofa četvrtfinala su Ufa-Akhmat, Akron-Torpedo Moskva, Volga-Zenit i Zvezda Sankt Peterburg-Pari Nižnji Novgorod. Igra se samo po jedan meč.

Takmičenje u ovom delu se nastavljaju mečevima četvrtfinala u kojima će snage odmeriti pobednici plej-ofa Regiona i poraženi iz četvrtfinala "staze Premijer".

Pobednici četvrtfinala igraju plej-of polufinala u "stazi regiona" protiv poraženih iz polufinalnih mečeva "staze Premijera". Dva pobednika igraju zatim plej-of finala, da bi pobednik odigrao sa poraženim iz finala "staze Premijer" za meč Superfinala sa pobednikom finala "staze Premijer".

U velikom finalu za trofej će se boriti 11. juna na stadionu "Lužniki" pobednik "staze Premijer" i pobednik neverovatno duge i izazovne "staze Regiona"

Složeno jeste, ali je sve napravljeno da bi se što duže igralo. Teoretski može da se dogodi da ekipa iz "staze Premijer" koja je ispala u četvrtfinalu na kraju dođe do trofeja. Šampion Rusije Zenit, koji je bio treći u grupnoj fazi "staze Premijer" i takmičenja nastavio u "stazi Regiona" moraće da eliminiše šest rivala da bi došao do finala. Sa druge strane ekipama iz četvrtfinala "staze Premijer" do finala im je potrebno da eliminišu tri protivnika.

Kup Rusije, četvrtfinale (staza Premijer)

Sreda

Rostov - Ural 1:1 (0:1)
/Komličenko 67 - Kaštanov 6 pen/

Lokomotiva M. - Spartak M. 0:1 (0:1)
/D. Prucev 16/

Četvrtak

Krila Sovjetov - Dinamo M. 13.00
CSKA - Krasnodar 15.30

Revanš mečevi igraju se 27. i 28. februara.

Četvrtfinale (Regionalna staza)

Subota, 25. februar

Volga - Zenit 12.30

Nedelja, 26. februar

Akron - Torpedo Moskva 10.00
Ufa - Akhmat 12.30

Ponedeljak

Zvezda SP - Nižnji Novgorod 12.30

Igra se po jedan meč.