Vesti iz fudbala

Nemački kup na Areni: Tuhelov Bajern protiv Frajburga na "Alijanc areni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 14:38
Nemački kup na Areni: Tuhelov Bajern protiv Frajburga na "Alijanc areni" Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri minenskog Bajerna će večeras od 20.45 (TV Arena sport 2) na "Alijanc areni" dočekati Frajburg u okviru četvrtfinala nemačkog kupa.

Biće ovo drugi meč za trenera Tomasa Tuhela na klupi nemačkog šampiona, pošto je na debiju zabeležio veliki trijumf nad Borusijom Dortmund (4:2):

"Ova pobeda znači da smo izbili na čelo tabele. Tu i želimo da budemo i sada nas do kraja prvenstva očekuje trka. Moramo da budemo na svom nivou svake nedelje – jednom ili dvaput. Takav je život kada ste u Bajern Minhenu. Bitno je da je sve u našim rukama", izjavio je Tuhel nakon trijumfa.

On na ovom meču neće moći da računa na Manuela Nojera, Lukasa Ernandeza i Matijsa Tela.

Podsetimo, bavarski klub je rekorder po broju osvojenih DFB-pokala. Ima ih 20, a poslednji put ga je osvojio 2020. godine. Prošle godine ispali su u drugoj rundi posle ubedljivog poraza (0:5) od Borusije u Menhengladbahu.

Frajburg je sa druge strane eliminacijom od strane Juventusa (0:3) završio ovosezonsko učešće u Ligi Evrope, nakon čega je usledio blagi pad s obzirom na to da je tri meča bez pobede.

Ipak, dobar rezultat u Kupu protiv Bajerna bi svakako podigao moral ekipe i dobro je pripremio za prvenstveni meč protiv istog protivnika zakazan za subotu.

Drugi četvrtfinalni meč između Ajntrahta i Unio Berlina na programu je danas takođe od 18.00 (TV Arena 1 Premium), dok će dueli Nirnberg - Štutgart i RB Lajpcig - Borusija Dortmund biti odigrani sutra.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Utorak

Ajntraht - Union Berlin 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Bajern - Frajburg 20.45 (TV Arena sport 2)

Sreda

Nirnberg - Štutgart 18.00 (TV Arena 2 Premium)
RB Lajpcig - Borusija Dortmund 20.45 (TV Arena sport 2)