Vesti iz fudbala

Dobra vest pred meč za Slovenijom: Srbija skočila za jedno mesto na FIFA rang listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 11:12
Fudbaleri Srbije MN Press
Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mesto na FIFA rang listi najboljih svetskih selekcija i sada zauzima 32. poziciju.

Ovo je dobra vest za igrače selektora Dragana Stojkovića pred duel protiv Slovenije u okviru drugog kola Grupe C na Evrospkom prvenstvu u Nemačakoj.

 

 

Današnji protivnik "orlova" ostao je na 57. poziciji, a preostale dve ekipe iz grupe Engleska i Danska su na petom, odnosno 21. mestu.

To znači da su Ostrvljani napravili korak unazad u poređenju sa prošlom listom, dok su Skandinavci zadržali poziciju na kojoj su bili.

Najboljeplasirana ekipa na FIFA rang listi i dalje je Argentina kao aktuelni svetski šampiona iz Katara od pre dve godine, a slede je Francuska i Belgija.

Brazil i Engleska su zamenile mesta, pa su Južnoamerikanci četvrti, Portugalci su šesti, a zatim slede Holanđani, Španci, Hrvati i Italijani.

Poslednja reprezentacija na FIFA rang listi je San Marino koji je, kao što smo pisali, 20 godina bez pobede na zvaničnoj utakmici, bili kvalifikacionoj ili prijateljskoj.