Vesti iz fudbala

Ponovo nisu uspeli: San Marino bez pobede 20 godina, odnosno 138 mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 11:32
Logo Fudbalske federacije San Marina Wikipedia/Printscreen
Logo Fudbalske federacije San Marina

Sve je bilo spremno u San Marinu da se slavi prva pobeda još od 2004. godine, odnosno tek druga u istoriji fudbalske federacije ove zemlje, ali sve je bilo uzalud.

Najbolja fudbalska reprezentacija ove zemlje odigrala je prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sent Kits i Nevisa, a pobeda je pripala karipskoj zemlji - 3:1.

 

 

Domaći sastav je poveo 1:0 minutu sa bele tačke, pa se činilo da će uspeti u svojoj nameri, ali su u nastavku meča primili tri gola od reprezentacije najmanje države zapadne zemljine hemisfere.

Uz to, domaći sastav je postao prvi još od Severne Makedonije 2016. godine, koji je na četiri uzastopne utakmice uspeo da postigne gol, a na kraju je poražen.

Podsećanja radi, San Marino je ostvario samo jednu jedinu pobedu u zvaničnim utakmicama i to na prijateljskom duelu protiv Lihtenštajna u martu 2004. godine, a od tada do danas su odigrali 138. zvaničnih utakmica.

San Marino je poslednjeplasiran tim na FIFA rang listi, njihov rival je na 147. poziciji, a novu priliku da prekinu taj negativan niz EWvropljani će imati već 24. marta, za kad je zakazan novi prijateljski susret protiv istog protivnika.