Vesti iz fudbala

"Orlovi" odleteli na dugo čekani EURO, ali pokvarili plasman na FIFA rang listi: Srpski fudbaleri pali za pet mesta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 12:45
Dragan Stojković, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Strahinja Pavlović slave plasman na EP MN Press
Dragan Stojković, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Strahinja Pavlović slave plasman na EP

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ažurirala je svoju rang listu, a uvid u svetski poredak nacionalnih timova kaže da je selekcija Srbije na 34. mesta, što je za pet mesta lošiji plasman nego prošlog puta. 

Iako su se selektor Dragan Stojković i njegovi "orlovi", posle više od dve decenije, konačno, plasirali na prvenstvo Evrope 2024. godine u Nemačkoj to ih nije spasilo pada. Razlog su neubedljive partije našeg tima i tanki rezultati u dvomečima sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom. 

Aktuelni svetski prvak, selekcija Argentine, još drži vrh tabele, druga je Francuska, treća Engleska, a četvrta Belgija. Slede Brazil i Holandija, au Top 10 na FIFA listi nalaze se još Portugal, Španija, Italija i Hrvatska. Što se tiče Srbije, ispred "orlova" su između ostalih ostalih, Iran, Australija, Tunis, Alžir, Egipat...

 

 

Sledeći kontinentalni šampionat igra se narednog leta, a grupe će biti sastavljene na žrebu 2. decembra. Do sada je 20 reprezentacija, kroz kvalifikacije, obezbedilo mesto u "bubnju", tu je i domaćin Nemačka, dok će imena ostala tri učesnika "ispisati" predstojeći baraž.