Vesti iz fudbala

Izgleda da se Anćeloti ne pita mnogo: Real će igrati na Svetskom prvenstvu za klubove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 20:00
Real Madrid demantovao je u zvaničnom saopštenju navode svog stratega. Guliverimage.com
Real Madrid demantovao je u zvaničnom saopštenju navode svog stratega.

Dosta je kontroverzno zvučala izjava Karla Anćelotija da Real Madrid neće učestvovati na Svetskom prvenstvu za klubove, zato što je finansijska potpora koju omogućava takmičenje suviše mala. Deluje da u klubu niko nije previše ozbiljno uzeo predlog legendarnog stručnjaka, s obzirom da su "los Blankosi" ubzo demantovali bilo kakve spekulacije o odustajanju od turnira. 

"Fudbalski klub Real Madrid napominje da ni u jednom trenutku učešće na Svetskom prvenstvu za klubove, koje organizuje FIFA u narednoj sezoni 2024/25, nije bi dovedeno u pitanje. Naš klub će se takmičiti, kao što je to bilo očekivano, u ovom zvaničnom takmičenju kojem prilazimo sa ponosom i najvišim mogućim entuzijazmom, kako bismo omogućili milionima navijača širom sveta da ponovo dosanjaju novu titulu", istaknuto je u zvaničnom saopštenju kluba. 

 

 

Podsećamo i na izjavu u kojoj je veliki Anćeloti prilično oštro kritikovao turnir u organizaciji FIFA.

"FIFA može da zaboravi na to da će Real Madrid učestvovati na tom takmičenju. Svaka utakmica ovog kluba vredi oko 20 miliona evra, a FIFA planira da nam za celo takmičenej da toliko novca. To ne dolazi u obzir", rekao je Anćeloti i dodao:

"Uz to, mislim da Real Madrid nije jedini lub koji ima ovaj stav. Šta više, ima još nekoliko klubova koji ne žele da igraju ovo takmičenje pod uslovima koje je FIFA kreirala."

Deluje da sve ovo pada u vodu, jer kada Florentino Perez da reč, ona skoro uvek bude i poslednja...