Vesti iz fudbala

FIFA može da zaboravi da će Real učestvovati na SP za klubove: Karlo Anćeloti ima jasan stav

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 10:04
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Karlo Anćeloti

Real Madrid neće učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu pod oktriljem FIFA koje će se na leto sledeće godine održti u Sjedinjenim Amerilkim Državama, tvrdi trener ovog kluba, Karlo Anćeloti.

Trofejni italijanski stručnjak smatra da ideja ovog takmičenja po ovim uslovima nije dobra i da zato ne želi da bude deo tog projekta koji je već privukao mnogo pažnje.

"FIFA može da zaboravi na to da će Real Madrid učestvovati na tom takmičenju. Svaka utakmica ovog kluba vredi oko 20 miliona evra, a FIFA planira da nam za celo takmičenej da toliko novca. To ne dolazi u obzir", rekao je Anćeloti i dodao:

 

 

"Uz to, mislim da  Real Madrid nije jedini lub koji ima ovaj stav. Šta iše, ima još nekoliko klubova koji ne žele da igraju ovo takmičenje pod uslovima koje je FIFA kreirala."

Kritičku notu prema Svetskom prvenstvu za klubove koje će brojati 32 učenika imaju i brojni fudbaleri koji smatraju da novih sedam utakmica tokom leta mogu da naprave ozbiljan problem igračima i da u FIFA ne razmišljaju o fudbalerima već samo o profitu.

Ukoliko bi Real pristao da igra ovo takmičenje i pod uslovom da stigne do finala svih takmičenja u kojima učestvuje Madriđani bi u sezoni odigrali 72 meča, što je prema mišljenju stručnjaka zaista previše.