Vesti iz fudbala

Sautempton se vratio: "Sveci" minimalnim trijumfom protiv Lidsa izborili Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 18:57
Fudbaleri Sautemptona su izborili novu sezonu među premijerligašima. Tanjug / Adam Davy/PA via AP
Fudbaleri Sautemptona su izborili novu sezonu među premijerligašima.

Fudbaleri Sautemptona savladali su Lids junajted u finalnom okršaju plej-ofa Čempionšipa na Vembliju rezultatom 1:0. i tako sebi obezbedili povratak u Premijer ligu. Veliki posao za "svece" koji su prošle sezone veoma neslavno završili jedanestogodišnji boravak u eliti kao poslednjeplasirana ekipa šampionata sa samo 25 bodova. 

Po ko zna koji put, kao i već tri godine zaredom, strelac i heroj tima sa "Sent Meris" stadiona bio je Adam Armstrong, koji je u 24. minutu utakmice postavio, kako će se ispostaviti, konačan rezultat meča. 

Gledali smo relativno nezanimljivu utakmicu u kojoj se još jedanput potvrdilo pravilo - ko prvi primi pogodak u finalu na "Vembliju", on i gubi na kraju. 

Posle gola Armstronga, meč je praktično utihnuo. Sautempton se branio, a Lids je bezuspešno pokušavao da prodre kroz zadenje linije "svetaca". Do same završnice, izabranici Danijela Farkea nisu imali pravi pokušaj prema golu, a onda se pojavio Danijel Džejms.

Prvo je pred ulazak u nadoknadu silovitim udarcem van kaznenog prostora uzdrmao prečku, da bi mu sličan pokušaj nekoliko minuta kasnije odbranio Aleks Mekarti, i tako odveo svoj tim nazad u Premijer ligu. 

Podsećamo, Sautempton je sezonu završio na četvrtom mestu sa 87 poena, da bi u polufinalu plej-ofa deklasirali Norič ubedljivim rezultatom 4:0. 

ČEMPIONŠIP - FINALE (VEMBLI)

Nedelja

Lids – Sautempton 0:1 (0:1)
/Armstrong 24/

 

Cup tree provided by Sofascore