Premijer liga

Plej-of Čempionšipa na Areni: Lids i Sautempton u borbi za Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 10:27
Adam Armstrong, napadač Sautemptona Tanjug/Bradley CollyerPA via AP
Adam Armstrong, napadač Sautemptona

Lester i Ipsviču se vratili u Premijer ligu, a ko će biti treći član elite videćemo posle današnjeg duela Lidsa i Sautemptona u finalu plej-ofa Čempionšipa na Vembliju (16.00, TV Arena 2 Premium).

"Lisice" iz Lestera su se ekspresno vratile u Premijer ligu, a to može da učini samo jedan od dva odlična kluba jer su i Sautempton i Lids ispali prošle sezone. Lids je u polufinalu eliminisao Norič (0:0, 4:0), a Sautempton je bio bolji od VBA (0:0, 3:1).

"Sveci" iz Sautemptona koje sa klupe vodi trener Rasel Martin su i jedini tim koji je u Čempionšipu naneo oba poraza Lidsu (3:1, 2:1), pa sa te strane ima psihološku prednost pred jedan od najskupljih mečeva u istoriji.

"Ekipi je jasno koliki je znalaj ovog meča i šta donosi. Privilegovani smo što smo u prilici da na Vembliju igramo za povratak u Premijer ligu i pokušaćemo da ga iskoristimo i pobedimo", istakao je Martin.

Lids je sa menadžerom Danijelom Farkeom bio jedan od favorita da se kroz ligu vrati u elitu, ali su završili treći iza Ipsviča.

"Trijumf nad Noričem nam je dao dodatno samopouzdanje i veliki nam je podsticaj za današnji meč na Vambliju. Ulazimo u duel sa verom u sebe i hrabrošću, bez obzira što Sautempton nije Norič. Imaju mnogo iskusnih igrača, jedan su od najboljih timova lige i teško ih je pobediti. Ne i nemoguće", rekao je Farke.

Zanimljivo je da je Martin igrao za Norič pod trenerskom palicom Farkea. I ta saradnja kratko je trajala jer je Farke zaključio da tada Martin nije za prvi tim. Odmah je bio prebačen u mladi tim i ubrzo otpušten.

"Nikad nije bilo ništa ličnog između nas dvojice. Nije mi se svidela ta njegaova odluka, on je imao druge ideje i bio je iskren prema meni. To je za poštovanje", objasnio je Martin.

Lids će morati ovaj meč da igra bez napadača Patrika Bamforda, ali su Če Adams i Ros Sjuart spremni. Sautempton će biti bez Adamsa. Lids je do sada tri puta igrao finalni meč plej-ofa i sva tri puta je izgubio (86/87, 2005/06, 2007/08), dok je Sautemptonu ovo prvi meč te vrste.