Vesti iz fudbala

Bekam sluša Lea: Anhel Di Marija blizu Inter Majamija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 14:29
Anhel Di Marija Twitter/FC Benfica
Anhel Di Marija

Inter Majami sa maestralnim Lionelom Mesijem i "društvom iz Barselone" (Alba, Buskets, Luis Suarez) dominira u MLS ligi, ali planira da se dodatno pojača. A, prvi pik je veteran Benfike i argentinski as Anhel Di Marija.

Prema navodima "ESPN" iz Argentine, prvi čovek Intera Dejvid Bekam je napravio prve kontakte sa Di Marijom i predložio mu plan za dolazak u MLS ligu. Inicijator je bio Lionel Mesi koji bio voleo ponovo da igra uz omiljenog saigrača iz selekcije svetskog prvaka.

Di Marija je slab na Lea Mesija, sigurno bi mu društvo poznatih lica, ali i laganiji fudbal prijao, ali je on sam najavio da će se po završetku sezone vratiti u matični Rozario Central. Međutim, uprava Benfike pokušava da se sa Di Marijom dogovori oko produženja ugovora na još godinu dana, a za to postoji klauzula potpisana kada se prošle godine vratio među "orlove" iz Juventusa, ali nije obavezujuća.

 

 

Jer, Di Marija je dao značajan doprinos Argentini na putu do svetske titule u Kataru, a ove sezone je u dresu Benfike na 46 mečeva postigao 16 golova uz 15 asistencija. Nema takmičenja u kome nije popunio kolone.

Videćemo šta 36-godišnji Argentinac odlučiti, ali stoji činjenica da još uvek može da igra fudbal na najvišem nivou.