Vesti iz fudbala

Dejvid Bekam o dolasku Mesija u Inter: On vidi širu sliku, razume da je ovo projekat na duge staze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 11:19
Dejvid Bekam o dolasku Mesija u Inter: On vidi širu sliku, razume da je ovo projekat na duge staze Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Suvlasnik Intera iz Majamija, Dejvd Bekam glavni je razlog zašto je Lionel Mesi ovog leta potpisao ugovor sa američkim klubom, a Englez tvrdi da je kroz razgovor sa najboljim fudblerom sadašnjice shvatio da i on vidi vizuju kluba sa Floride.

Prema negovim rečima, Mesi razume da je fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama u razvoju, da je to proces koji traje i želeo je sebe da stavi u službu promocije ove igre.

"Mesi razume da je Inter projekat koji tek treba da zaživi u pravom smislu te reči. Shvata viziju koju imamo i spreman je da je razvija sa svima nama koji se nalazimo u klubu. Nije važno da li ćemo pobediti dve utakmice ili ih izgubiti, stvar je u stavu da postavimo stvari na pravo mesto, a mesi je prava osoba za to", kaže Bekam u razgovoru za američke medije.

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Engleske ističe i da će "efekat Mesi" tek da se vidi u budućnosti, jer mnogo mališana u ovom tenutku počinju da treniraju fudbal upravo zbog kapitena Intera.

"leo nije glavna zvezda samo u Interu i na Floridi, več u celoj zemlji. Svi pričaju samo o njemu. On je neko ko ima harizmu, ljudi ga vole i on zna da dolaskom kod nas ostavlja nasleđe narednim generacijama. Mesi je neko ko vidi širu sliku i zaista smo srećni što je došao kod nas", naglašava Bekam.