Vesti iz fudbala

Škotlanđanin Mektomini srušio Španiju posle 39 godina: Znao sam da mogu da im zatresem mrežu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 09:38
Škotlanđanin Mektomini srušio Španiju posle 39 godina: Znao sam da mogu da im zatresem mrežu Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Škotska je prekinula neuspešan niz protiv Španije dug 39 godina, golovima Skota Mektominija porazila ih je 2:0 na Hempdenu u drugom kolu Grupe "A" kvalifikacija za EURO 2024. godine i takmičenje otpočela sa dve pobede.

Ratnici Stiva Klarka ostavili su da Španci čuvaju loptu, ali su zatvorili sve prilaze golu Gana i pogocima veznog igrača Mančester junajteda Skota Mektominija u 7. i 51. minutu obradovali su navijače na "Hempdenu". Samo su potvrdili činjenicu da se fudbal igra za golove.

"Igrali smao baš dobro, znali smo da će oni čuvati loptu, a menadžer nam je reako da će ključ za pobedu biti da iskoristimo naše prilike. Kao klinac sam bio ofanzivni vezni, volim da dolazim u šesnaesterac i znao sam da mogu da postignem gol protiv Španije. Bila je ovo noć za pamćenje, skoro četiri decenije nismo pobedili Španiju, navijači su imali šta da proslave", istakao je Mektomini.

Da nije bilo "asistencije" Ser Aleksa Fergusona, koji je savetovao da zaigra za Škotsku, umesto Englesku, Mektomini ne bi danas bio junak "gajdaša". Škoti su startovali sa dve pobede i bar prema početnim rezltatima napravili su veliki iskorak ka plasmanu na EURO 2024. godine, što bi im bio drugi vezani plasman na ovo veliko takmičenje.